CROSSFADE

Az előadás két független alkotó és előadóművész együttműködése révén jött létre. Az alkotók mindketten DanceWeb ösztöndíjasként vettek részt a Bécsben megrendezett In Pulse Tanz 2007 Fesztiválon. Ottani találkozásuk eredménye egy kísérleti táncfilm lett, Meeting Point címmel. A Crossfade, ennek a Bécsben megkezdett munkának a színpadi továbbgondolása.

A produkció abba a belső térbe kívánja elkalauzolni a nézőt, ahol hétköznapi találkozásainkat valódi mélységükben élhetjük meg. Itt a dualitás egy pillanatra feloldódik, a két különálló eltűnik, egy új egységet fedezünk fel. Ez a Crossfade.

Koreográfia – előadás:
Kevin Edward Turner
Zambrzycki Ádám
Premier: 2008. Február 01-02.

Zene:
Gergely Attila

Video:
Zambrzycki Ádám

Fény:
Marton János

KRITIKA

Szerző: Tóth Ágnes Veronika

„Ami számít, hogy végre két izgalmas táncost látunk, és végre van koncepció is, a háttérben futó videó és a koreográfia felerősíti egymás hatását. Kezdésként a két táncos felváltva bukkan fel, két, egymástól több méterre kirajzolódó, téglalap alakú fénynyaláb közepén. Szinte egymástól független, szuggesztív szólók ezek: ennek a kettős magánynak a feloldására épül a darab. A később mélytengeri búvárként előkerülő szereplők magasba futó búvárcsöveiből egy rövid, kettejüket összekötő darab lesz, a videón futó képek pedig már a teljes eggyéválást, személyiségkeveredést is megelőlegezik, a két táncos arca egyre közelebb kerül egymáshoz, majd összevegyül (na jó, tudjuk, hogy ez azért már Bergman Personájában is megvolt…). A többszöri, szimbolikus közeledési kísérlet után már nincs akadálya, hogy a szereplők egy jóval nyersebb fizikai közelséget mutató duóban gabalyodjanak össze. Sikeres rekonstrukciós kísérlet egy találkozás megörökítésére.”

 

www.revizoronline.hu